Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Du ved godt, når man syer, at det ikke altid er lige sjovt, at skulle fiske knappenåle op af den æske de kom i – så finder vi (som de sy-entusiaster, vi er) ofte på at lave nye nålepuder…. Eller er det bare mig? Det er bare sådan en god måde at få bruge små stykker stof på. ….måske man skulle sætte i produktion….hmmm… Ej, det er gas. Men Jeg har nu fået lavet en fin lille nålepude, der kan stå godt og fast, helt af sig selv. Nu hvor jeg tænker over det, så kunne man måske endda komme lidt formgummi under, så den ikke gled – men det har jeg ikke lige gjort. Anyhoo – jeg har lavet en syvejledning, jeg lige havde lyst til at dele med dig. :) Naalepude syvejledning hos Sy Nu Featured Image Og se nu her – hvis du har lyst, kan du downloade mønstret til nålepuden. Det er blot cirkler på henholdsvis 20, 10 og 7 cm i diameter – men hvis du have det nemt, og bare klippe efter færdige cirkler, kan du downloade dem herunder (bag email-opsamleren. ;P).
Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Godt så – vi starter med at have nogle cirkler vi kan klippe efter. Vi skal også lige have lidt stof – jeg har bare brugt en rest jeg havde – så hvis du kan finde noget, hvor der er plads til 2 cirkler – 1 x Ø20 cm + 1 x Ø10 cm. Det skal nok ikke være super kraftigt eller super tæt – så nålene kan komme let igennem. Vi skal også lige have en bund af noget kraftigt pap. Jeg havde noget bølgepap fra en kasse, som jeg brugte. Det kan være hvad som helst – bare det er kraftigt og holder sin form. Og så skal vi selvfølgelig også have lidt fyld. Jeg har brugt fiberfyld, købt i stof2000. Jeg synes det er godt at have noget liggende. :) Et pyntebånd på ca 25 cm i længden. Bredden er en smagssag. Jeg fandt en rest hos mig selv, jeg synes ville være pæn. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Her kan du se alle de fine ting, jeg fandt i mine gemmer… Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Her har jeg klippet mønsterdelene ud i henholdsvis stof og pap. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så skal der ries en tråd ca 0,5 cm fra kanten omkring den lille stof cirkel. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Heeeeele vejen rundt. :) Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så kommer jeg pap cirklen på vrangsiden af stoffet… Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning …og hiver i min ri-tråd. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Jeg binder en knude, så stoffet forbliver foldet omkring. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og for en god ordens skyld, syer jeg lige en masse gange i kanten, så den bliver på plads. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og binder knude igen. Så løber den ingen vegne. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så har vi en fin bund. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så skal vi også have en ri-tråd ca. 0,5 cm fra kanten på den store cirkel. Her har jeg lagt tråden dobbelt, thi den første omgang, jeg syede, knækkede. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og der skal ikke pap i, men den skal lige rynkes lidt sammen…. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning … mens vi finder en god håndfuld fiberfyld. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og putter ind i stof cirklen. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Her strammer vi også tråden, så godt vi kan, og binder en knude. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Vi syer også lige en masse gange i kanten med resten af tråden. Så holder det lidt på det hele. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så har vi selve puden. Ooh la laaa… Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og bunden af den. ;) Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så lægger vi pude og bund sammen, så de grimme trådfyldte dele rammer hinanden. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og syer rundt i kanten. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Jeg forsøger bare at sy så usynligt som muligt. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og lige hæfter en gang. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Jeg finder mit pyntebånd frem, og folder den ene side ind – så vi ikke har en grim rå kant. Sætter nålen i – med en tråd, vi har bundet knude på. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og begynder at sy den fast i bundens kant. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Igen så usynligt som muligt. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Så nærmer vi os slutningen her…. Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Jeg putter den rå ende ind under den foldede kan, jeg lavede i starten. Prøv lige at se, hvor godt mønstret passer sammen her – det var ikke med vilje, men det kan vi godt sige at det var. ;) Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Jeg syer selv båndet sammen ved enderne… Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning Og så syer jeg eller bare toppen fast i selve puden, med lidt større sting – så usynligt som muligt. Og hæfter. Således har vi fået lavet en let rund nålepude, der kan stå helt af sig selv, takket været den praktiske pap-skive i bunden. Hvad synes du – er det ikke en god måde at få brugt lidt rester på? Jeg lavede den første af slagsen på Grønland, fordi jeg havde . glemt alt mit sy-grej, og måtte starte forfra – og jeg blev så træt af at skulle fiske efter knappenåle i deres originale æske. Så fik jeg lige bikset en hurtig nålepude sammen. Og jeg synes den var lidt for fin til slet ikke at dele her. Har du spørgsmål, så skriv endelig i kommentarfeltet herunder – og husk at skrive dig op til nyhedsbrevet, hvis ikke du allerede har gjort det. ;) <3 Parnuuna Let rund nålepuder, der står af sig selv syvejledning

Vi er igang med at bygge lidt om på hjemmesiden, så der kan være nogle bemærkelsesværdigheder ind imellem. :) -Parnuuna

>

Pin It on Pinterest