Her er der nogle illustrationer over hvordan du kan sy en stiklomme i hvilken som helst søm.

Jeg kan personligt godt lide at have lommer i alt, da jeg som regel altid har en masse ting og sager på mig, og jeg har ikke rigtig lært at gå med taske eller clutch (endnu). Så lommer er mine bedste venner. :D

Herunder kan du se et par tegninger jeg har lavet over, hvordan du kan sy en stiklomme relativt nemt i hvilken som helst søm.

Så kan du laver lommer i alt. :D

Stiklomme i sidesømmen

Læg den ene lommepose på forstykket (nu leget vi at det er et forstykke og bagstykke på en nederdel for eksempel), ret mod ret.

Sy mellem de markeringer, der udgør lommeåbningen, men start heeeelt ude i kanten af stoffet, og sy ind til sømrummet, og sy så sømmen – og når du når ned til den næste markering, sy da igen helt ud til kanten af stoffet. (Se tegning..) :)

Klip hak liiige ved siden af de (på tegningen) vandrette syninger, inde i firkanten.

Stiklomme i sidesømmen

Vend nu lommeposen, så du kigger på retsiderne af både lommeposen og forstykket. Sy en støttestikning (vist også kaldet understikning) 1-2 mm fra sømmen. Men KUN den længde som du allerede har syet.

Stiklomme i sidesømmen

 

Vend ny lommeposen om på vrangsiden af forstykket, og stryg, stryg, stryg det fladt.

Det skulle gerne se ud som om at vi har syet en rigtig fin lommeåbning, og for oven og for neden af den lommeåbning, er der bare helt almindeligt sømrum.
Stiklomme i sidesømmen

Så mangler vi bare at tilføje den anden lommepose (så vi rent faktisk har en lomme). :)

Læg den nye lommepose ret mod ret på den “gamle” lommepose. Læg samtidig bagstykket ret mod ret på forstykket. Nu skulle forstykket med den påsyede lommepose gerne ligge som osten i en sandwich mellem bagstykket og den nye lommepose.

Nål sidesømmen.

Sy nu sidesømmen, men undgå at sy over den flotte (allerede syede) lommeåbning ved forstykket. Bare sørg for at ramme hjørnerne af forstykkets lommeåbning rigtig fint. Så bliver det en rigtig flot lomme.

Til aller allersidst, skal lommepose-delene lige syes sammen, så lommen kan bruges til noget. :) Det gøres nu – med 1-1,5 cm sømrum, ret mod ret. Det skulle gerne være lige til.

Jeg håber at denne syvejledning var til at forstå – jeg har hverken filmet eller taget billeder, men kune tegnet. :) Jeg håber det går. :D

Hvis du synes du kunne bruge den, må du meget gerne dele syvejledningen med andre. Der er nogle knapper her, su kan trykke på, for at dele på facebook eller lignende. :)

<3 Parnuuna

AFVENTER AFVIKLING – Kig forbi gruppen “Love Your Craft” på facebook, for inspiration. Betaling er lukket ned hos Sy Nu.

>

Pin It on Pinterest