På vej til Grønland

Rigeligt med spænding..

Det har været en spændende vinter, synes jeg. Der er sket meget med SyNu.dk, og der er sket meget personligt også.

Jeg sagde op fra mit deltidsjob i midten af september sidste år, så jeg kunne arbejde fuld tid på SyNu – og det er nok den bedste beslutning jeg har taget længe. 🙂 Hurraaa!

Hvilket så har medført at jeg har mulighed for at tage til Grønland, uden at skulle spørge nogen om lov – det er skønt!

Grunden til at jeg tager til Grønland er, at min mor desværre har fået konstateret kræft, så jeg vil op og bruge noget tid med hende og resten af familien.

Jeg har fået sendt mine symaskiner derop, og kommer til at låne min søsters bærbar, så jeg kan fortsætte arbejdet ufortrødent. 🙂

Det er godt nok underligt at være hjemme uden mine maskiner lige nu. 😉 Men så har jeg min gamle Husqvarna Rotary fra 1956, som jeg har fået af min mor, som hun har fået af sin mor.

Husqvarna Rotary 1956 - SyNu

Jeg skal lige have fikset nogle gardiner herhjemme, inden jeg tager afsted, så der kommer jeg lige til at bruge den. 🙂

Jeg nåede lige at sy et par sidste ting..

Inden jeg sendte mine maskiner afsted. Min gode veninde, Janne, som har spillet og sunget hele sit liv, er ved at komme godt frem med sit band Franciska – hun spurgte om jeg lige ville sy en “rock-skjorte” til hende uden ærmer i sort og pink – så det gjorde jeg da lige. 😀 Jeg synes det er så fedt at hun kører den pinke stil.

Janne i sin nye Skjorte

Hvis du er til lidt rock med en kvindeforsanger, så vil jeg varmt anbefale at give Franciska et lyt. De har lige fået lavet en hjemmeside her:

http://franciskarocks.com/

Det er lidt sejt at de er nået så langt på under et år! Så sejt! 😀

Franciska
Cover billede på deres nye EP

(Jeg kan ikke lige lade være med at være begejstret for hende. :P)

Næste mønster

Jeg er i fuld gang med at få lavet næste mønster, som bliver en klassisk grønlandsk anorak. Jeg lånte et mønster af min veninde, som hun har lavet. Det var til en anorak til den kvindelige nationaldragt – hvilket jeg ikke helt var klar over til at starte med, fordi jeg lånte lige et par anorakker af en anden veninde her i Aalborg, og hvor hun også viste mig hvordan jeg skulle sy hætten i. Så jeg fik lavet et mønster, der kunne bruges til den model med hætte i, men i al for kort version (efter det lånte mønster), som passer bedre til grønlandsdragten.

Så jeg tror jeg kommer til at rette det lidt til, og så kommer der to versioner.

Du kan se min opsyede model her – som jeg synes er for kort…

Grønlandsk Anorak med hætte

Den er egentlig blevet meget fin, men for kort – øv. Måske jeg “bare” lige kan lave en belægning i bunden. Den yder belægning, som kan ses, er syet ovenpå selve for- og bagstykket.

Det er lidt sjovt at sy noget, der er helt anderledes syet end alt andet jeg har syet før. Det er også derfor, det har taget mig så lang tid at nå hertil, fordi jeg var lidt nervøs for at skulle hive fat i en national-dragt. Men nu føler jeg at jeg har lært en del – og er tryg ved at give det videre. 😀 Så langt så godt. 😉

Eva og jeg med vores anorakker
Eva – min veninde, der lærte mig at sy hætten i. 🙂

Det er lidt spændende og frygtindgydende at lege med national-tøj. Jeg håber en dag at kunne lave en hel kvindelig grønlandsdragt med perler, broderier, kniplinger og skind og det hele. Det har jeg stadig til gode.

Jeg rejser på fredag

Jeg har ikke været i Nuuk i en del år, og er meget spændt på at komme derop. Lige nu sker der en masse i byen, da der er Arctic Winter Games. Jeg når lige akkurat at ankomme til afslutningen. Så må vi se om jeg når at opleve noget af det.

Så jeg er stille og roligt ved at sige midlertidigt farvel til Aalborg. Det er både sørgmodigt, men også spændende. Jeg er klar på at tage imod alle oplevelser, der kommer min vej.

Når jeg lige er kommet på plads, og har fået mine ting – så kommer der mere herfra. 😉

<3 Parnuuna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.