Find dine farver – 2. del

find dine farver kold undertone vinter

“Sort klæder alle”, siger man.

Er det nu også helt rigtigt?

Alle kan selvfølgelig vælge at gå i sort tøj lige så meget som de ønsker, men det klæder ikke alle lige godt, afhængig af hvilken farvetype man er.

Kulsort (og kridhvid) er teknisk set slet ikke en farve. For at vi kan se farver, skal en farvet overflade kaste lys tilbage, som vi ser som farver. Sort er et fravær af lys og reflekterer derfor ikke en farve. Alle rigtige farver indgår et samspil med vores hudfarve, hudens undertone, hårfarve og øjenfarve. Når sort ikke reflekterer lys og dermed en farve, indgår den heller ikke i det samme spil som reelle farver gør med vores udseende. 

 

Varm eller kold undertone

I første indlæg gennemgik vi hvad det vil sige at en farve har en varm eller kold undertone. Hvis du ikke har læst det, anbefaler jeg at du starter dér. Det er uundværlig baggrundsviden hvad angår farver generelt, og især for at afkode hvilke farver der klæder en. Klik dig ind på det første indlæg lige her:

https://synu.dk/find-dine-farver-1-del/

 

Kold og klar vinter

 

 

I dette indlæg skal vi se nærmere på kategorien kold/vinter. Her holder de mere klare og skarpe farver til. Mange af dem kan man kalde pangfarver eller juvelfarver. Smaragdgrøn, safirblå, ametyst og rubinrød. Koboltblå, klar grøn, turkis og Schiaparelli-pink. Grå nuancer med en blålig undertone, ikke brunlig. Alle nuancerne der hører hjemme her, har en kold undertone.

Nogle klassiske eksempler på den kolde farvepalet ses her:

Hvis man tilhører denne kategori kan man højst sandsynligt bære sort rigtig flot. Den kolde undertone i huden hos denne type gør at ens træk ofte står stærkt nok frem og ikke bliver overvældet af det fravær af lys og farve som sort egentlig er. Når sort ikke er inkluderet i paletten ovenover, er det mest for at opfordre til at gå i andet end sort tøj, hvilket vi har en stor tendens til i vores samfund. Prøv noget nyt og leg med farverne! 🙂

Hvis man tilhører kategorien kold, vil der også være farver og nuancer der ikke klæder en. Dette gælder f eks næsten alle farver der er i familie med gul og orange: Gylden beige og brun, tomatrød, abrikos, rust, sennepsgul, olivengrøn, og gul og orange selv. 

Man skal huske på, når det kommer til at finde ud af hvilke farver der klæder en, at det ikke er en eksakt videnskab. Ens individuelle udseende og præferencer spiller ind. F eks tilhører jeg selv kategorien kold, men kan nogen gange godt bære en klar gul eller en tomatrød. Nogle i kategorien kold ser knap så godt ud i sort, mens nogle i kategorien varm eller mellemtoner måske godt kan bære sort.

Coming up…

I næste og sidste indlæg vil fokus være på mellemtonerne som er blødere og mere pastelagtige.

Kom direkte videre til 3. og sidste indlæg lige her:

https://synu.dk/find-dine-farver-3-del/

Kom endelig med dine kommentarer og spørgsmål om farver.

<3 Pernille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.