Find dine farver – 3. del

find dine farver mellemtoner

 

Det er interessant at se på hvordan vi mennesker ser farver. Det kan være svært at afgøre om en farve har en kold eller varm undertone. Nogen gange kan det sørme også være svært at sige hvilken generel farve der er tale om til at starte med.

I mit hjem har jeg en stak badehåndklæder. I mine øjne er de petroleumsblå. En kæreste engang mente bestemt at de er grønne! Siden har jeg af og til bedt folk der kommer på besøg om at sige hvilken farve de mener håndklæderne har. Jeg fører nærmest statistik. 😉 Indtil videre mener alle kvinder at de er blå, mens alle mænd mener de er grønne.

Det er lidt spøjst. Godt nok er der flere mænd end kvinder der er farveblinde, men jeg tænker ikke at det er hele forklaringen. Uanset hvad har vi alle oplevet at vi hver især kan se farver ret forskelligt.

 

find dine farver mellemtoner

 

 

Varm eller kold undertone

I første indlæg gennemgik vi hvad det vil sige at en farve har en varm eller kold undertone. Hvis du ikke har læst det, anbefaler jeg at du starter dér. Det er uundværlig baggrundsviden hvad angår farver generelt, og især for at afkode hvilke farver der klæder en. Klik dig ind på det første indlæg lige her:

 

https://synu.dk/find-dine-farver-1-del/

 

 

Neutrale mellemtoner

 

 

find dine farver mellemtoner

 

 

I dette sidste indlæg skal vi se på kategorien mellemtoner. Her finder vi farver som generelt er mere neutrale, og hvis de læner sig til en side, er det næsten altid mod den kolde. Der findes altså ikke rigtig varme nuancer i denne kategori. På den anden side bliver farverne heller ikke særlig kolde eller særligt mættede og stærke, som farverne er i kategorien kold.

 

 

Nogle klassiske eksempler i paletten mellemtoner ses her:

 

find dine farver mellemtoner

 

 

Mange af farverne kan ligne pastelfarver, der blot har fået et nøk i en mørkere og lidt mere mættet retning. Det kan være en god tommelfingerregel, men er dog ikke helt dækkende.

 

Det kan være svært at afgøre om man tilhører denne kategori. For det meste vil ens hud have en neutral undertone, men den kan også læne sig mod det kolde. Hvis man her bliver i tvivl om man tilhører mellemtoner eller kold/vinter, så prøv nuancerne fra begge kategorier af. Hvis nuancerne fra kold/vinter bliver for overvældende og ens træk bliver lidt udviskede, tilhører man nok nærmere mellemtonerne. Også selvom man kan konstatere at undertonen i ens hud er lidt ovre i det kolde. I nogle tilfælde passer man lige godt ind i kategorierne kold og mellemtoner.

 

 

Som sagt kan det være svært at finde den rigtige farvekategori. Hvis du stadig er i tvivl, så sørg for at læse alle tre indlæg om farver, tag ud og kig på farver i butikker, og sammenlign nuancer igen og igen, indtil du kan genkende og skelne varm fra kold. Husk at kig på dine egne farver (undertonen i din hud) og tøjet i din garderobe i dagslys, da det giver det mest sandfærdige billede.

 

Stil endelig dine spørgsmål herunder, eller send os en mail på kontakt@synu.dk.

 

Rigtig god fornøjelse! 🙂

 

<3 Pernille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.