Syvejledning – Hvordan man syer en lomme i en buet søm – Audrey Pullover lomme

Syvejledning i hvordan du kan sy en indbygget lomme i en bue - her er også en vejledning på sømrum ved spidse mønsterdele.
17 syvejledning i hvordan du kan sy en indbygget lomme i en bue - audrey pullower lomme

Jeg kan huske første gang, jeg ville sy en lomme i sådan en buet søm, som der er i Audrey Pullover blusen. Det var i en jakke, jeg ville lave i fleece. Jeg lavede den ud fra min kjolegrundform, fordi jeg gerne ville have at den var tætsiddende, og fulgte min form. Nøjjj, det var besværligt for mig at hitte ud af, hvordan det egentlig skulle gøres. Men efter en del møjsommelig tænkning og prøvning af samlemærker og fiddlen rundt, lykkedes det.

 

Min gamle jakke:

Parnuuna med Fleece Jakke - Sy Nu

Denne fleece jakke fra 2015, har disse lommer (og masser af kattehår XD).

 

Nu har jeg fået det prøvet et par gange, og har designet en pullover/sweater/lang bluse, med netop disse lommer. Og så tænkte jeg, at jeg måske kunne spare dig for besværet ved at lave en lille syvejledning til. 🙂

 

Den færdige bluse ser således ud:

Audrey Pullover Symoenster og Syvejledning Sy Nu Loose Style med Lommer
Anno 2019 😛 Klik på billedet for at komme til symønstersiden.

Syvejledning på lommen

Herunder har jeg lavet en lille billedserie over den måde jeg har syet min lomme på.

Så bare kig rundt i syvejledningen, trin for trin, og lær hvordan jeg laver sømrum, og hvordan jeg syer støttestikninger. Der er mange fifs. 😉

Der står hjælpetekst i bunden af hvert billede. 🙂 

 

 

 

Det var så min lille syvejledning til min fine lomme. 🙂

Der var et par teknikker, der også kan bruges til flere ting.

 

  1. Sømrums-tegning – Dette kan bruges, når du er i tvivl om hvordan du skal tegne sømrum, så forlæng den søm, som du skal sy allerførst, og tegn sømrum efter den. Derefter tegner du det næste sømrum, indtil det rammer det første sømrum.
  2.  
  3. Støttestikning – en stikning, der holder lommeposen på plads “inde bagved”. Denne teknik bruges også til at holde belægninger på plads inde bag ved halsudskæringer eller nederdele/bukser, med mere. Så længe, der er et stykke stof, der syes sammen med noget andet, og du ikke vil have at dette stykke stof titter frem på ydersiden – så er en støttestikning ret praktisk. 🙂

Se “Audrey” Pullover-mønstret her:

(Gratis for All Inclusive medlemmer 🙂 )

Audrey Pullover facebook billede symønster

 

 

 

 

Skriv endelig i kommentarfeltet, hvad du fik ud af denne syvejledning, og om det var noget du kunne bruge. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.