Når vi syer tøj (og andre ting), bruger vi ofte en symaskine. Så du får her en hurtig gennemgang af symaskinen og de sting vi kommer til at bruge her i kurset. Det er også vigtigt med presning, hvis du gerne vil have et flot resultat.

Symaskinen – En hurtig gennemgang

En hurtig gennemgang af symaskinen. Hvilke indstillinger, der bruges, når du skal sy til helt almindeligt husbehov.

Sting – De mest anvendte sting i syning

De mest anvendte sting er ligeud sting og zigzag sting. Ligeudsting – standarden er 2,5 mm i stinglængde, når du skal sy ting sammen. 3-3,5 når du skal lave synlige stikninger. Der findes også lidt forskellige stræksømme, som man kan bruge, når man skal sy i strækstof.

Sting – De mindre anvendte, men evt. nyttige sting

Andre sting, du kan bruge, når du skal sy til helt almindeligt husbehov. Overlocksting kan bruges, hvis du syer i stof, der trevler en del. Så syes der udover kanten i sømrummet, så trevletrådene holdes på plads. Mange symaskiner har overlock-trykfødder der hører til. Hvis ikke du har, kan du også sagtens bruge din almindelige trykfod. Knaphuller skal man nogle gange lave, og det kommer vi også til, når vi skal sy en skjorte. Her viser jeg dig, hvordan man syer et knaphul på en pfaff Expression 2.0. Det er lidt forskelligt hvordan man gør, fra maskine til maskine, men princippet er det samme. Derudover er der pyntesting. Og det er igen forskelligt hvilke maskiner der har hvad. Men det er utrolig sjældent man bruger dem, med mindre man quilter eller applikerer en del. Jeg bruger dem sjældent i hvert fald. ;)

Strygejernet og dens venner

Når du gerne vil sy flot, er super duper vigtigt at have et strygejern. Et strygejern giver lige det sidste finish, der gør at det hele ser mere professionelt og færdigt ud. De mange første år jeg syede, brugte jeg ikke strygejern, men kan overhovedet ikke undvære det nu, fordi at det ser SÅ meget bedre ud, når man presser sømmene. Her viser jeg et par af de presseredskaber jeg har, som kan være rigtig rare at have, når man syer tøj. Et almindeligt strygebræt, et ærmestrygebræt, en pressekant og en pressehest. De er svære at undvære, når man først er begyndt at bruge dem, men de er ikke nødvendige, når man først går igang med at sy. Bare sørg for at du har et strygejern – og gerne et med damp. :)

AFVENTER AFVIKLING – Kig forbi gruppen “Love Your Craft” på facebook, for inspiration. Betaling er lukket ned hos Sy Nu.

>

Pin It on Pinterest