Når du skal sy i fast stof, er det vigtigt at forberede stoffet inden du syer i det. Især hvis vi snakker om bomuld, hør, viskose og andre naturvarer. Eftersom det er fast stof, kan det ikke give sig som jersey kan, og så er det bare rigtig ærgerligt, hvis det krymper til en størrelse du ikke kan passe efter flere timers arbejde. Du kan hente Janne Skjorte mønstret, så vi har en masse detaljer at lege med. Du kan sagtens vælge at bruge et af dine egne mønstre, hvis du hellere vil det. Hertil skal der bruges 10  små knapper.

Forberedelse

Lige som ved jersey, er det vigtigt at du forbereder stoffet inden du syer det. Læs din syvejledning igennem, og sørg for at du har alle materialer til dit projekt. Til denne skjorte skal vi også bruge noget vlieseline og nogle knapper. Hvis man har lyst, kan man også bruge tittebånd. Det viser jeg ikke her – men der er en syvejledning, hvis det skulle have interesse. :)

Læg mønsterdele på stoffet og tegn sømrum

Du lærte under jersey-syningen, hvordan du udkopierer mønsterdele – det gør du her, på fuldstændig samme måde. Her går vi så ud fra Janne skjorte mønstret og dens klippevejledning, når vi vil lægge mønsterdelene på stof. Her kan vi lege lidt med kontrastfarver i bærestykket, (og evt. kraven) og manchetterne. Tegn sømrum på stoffet. På SyNu.dk mønstre står der skrevet hvor meget sømrum, du skal lægge til. Her gælder den generelle regel om 1,5 cm ved vertikale linjer, og 1 cm ved horisontale og buede linjer også ganske fint.

Klip stoffet ud

Klip mønsterdelene ud i stoffet, og lav små snip ved ALLE samlemærker. Jo mere komplekst et mønster er, jo vigtigere er det at have styr på hvad der passer til hvad. Og samlemærker er gode indikatorer, om sømmene passer sammen.

Det samme med kontraststoffet

Der skal selvfølgelig også tegnes og klippes mønsterdele på kontraststoffet, hvis du syer Janne skjorten. :)

Markeringer af indsnit m.m.

På nogle mønstre – som dette for eksempel – er der andre markeringer, man ikke kan lave små snip ved. Her kan vi tage vores karbonpapir og sporehjul frem. Det drejer sig om indsnit og midt for linjer.

Vlieseline/Indlægsstof

(Jeg er så vant til at kalde det vlieseline) Der klippes vlieseline ud til de stykker, der skal have vlieseline på. Og så stryges det på vrangsiden af stykkerne.

AFVENTER AFVIKLING – Kig forbi gruppen “Love Your Craft” på facebook, for inspiration. Betaling er lukket ned hos Sy Nu.

>

Pin It on Pinterest