Før vi går i gang med at sy, skal vi have fundet et mønster, og klargjort stoffet. Til at starte med skal du lige downloade Trine T-shirten, thi det er den vi går ud fra. Hvis du har et andet mønster du hellere vil bruge, kan du også det.

Forbered dit stof

Hvis du bruger bomuldsjersey eller anden natur materiale, vil jeg anbefale at du vasker det først, som du ville vaske det færdige tøj. Du kan eventuelt forhøre dig hos stofforretningen hvor meget stoffet krymper, når du køber det. Hvis ikke du vil vaske det først, vil jeg anbefale at du i hvert fald lige damper det igennem med et dampstrygejern, så fibrene kan sætte sig.

Tjek strækprocenten

Vi tjekker lige strækprocenten i stoffet INDEN vi klipper mønsterdelene ud. Så kan vi nemlig sørge for at vi kommer til at sy den rigtige størrelse i netop det stof.

Udkopier dit mønster

Vi skal lige tegne mønstret af. Før du gør det, er det en god idé at tjekke strækprocenten inden, så du er helt obs på hvilken størrelse, du skal gå efter.

For- og bagstykke på stoffet

Når du køber mønstre, står der som regel hvor meget stof du skal købe til projektet. Og der er som regel nok til at kunne lægge mønsterdelene på ret spredt. Det du skal være opmærksom på, er om stoffet har mønstre eller striber samt trådretning på stoffet.

Sømrum

Jeg kan godt lide at der er lidt mere sømrum (1,5 cm) ved de lodrette linjer, da man vil kunne tage lidt ud (eller ind), hvis tøjet ikke sidder heeeelt som det skal. :)

Klip for og bagstykke ud

Tegn sømrum på med kridt, før du klipper stoffet ud. Klip små snip ved samlemærkerne.

Ærme lægges på stoffet og klippes ud

Stoffet skal lige foldes lidt anderledes, end ved for- og bagstykket. Der skal tegnes sømrum og samlemærker – og så skal det klippes ud. Nøjagtig som ved for- og bagstykkerne.

Indlægsstof eller Vlieseline

Der findes en del forskellige slags indlægsstoffer, som også kaldes vlieseline. Vlieseline er egentlig “mærkevarer” inden for indlægsstoffer. Der fåes indlægsstof fra andre mærker også. (Læs evt. mere om vlieseline her(engelsk): http://www.vlieseline.com/Top/About Dét, som indlægsstof gør, er at stabilisere eller afstive stoffet. Der findes også volume-indlægsstof, som kan bruges til at give ting volumen. Men det som vi skal bruge indlægsstof til, til dette projekt, er blot til at stabilisere stoffet. Så det behøver ikke at være stift, eller særlig kraftigt.

AFVENTER AFVIKLING – Kig forbi gruppen “Love Your Craft” på facebook, for inspiration. Betaling er lukket ned hos Sy Nu.

>

Pin It on Pinterest