Når vi skal sy, har vi også en form for værktøjskasse. Her gennemgåes de vigtigste værktøjer, der hører til syningens univers, så du kan blive kendt med dem.

Knappenåle

Knappenåle er vigtige at have, når man skal sy ting sammen. Det er en smagssag, hvilke slags knappenåle du vil kunne lide at bruge, for der er nemlig forskellige slags.

Symaskinenåle

Der findes flere forskellige symaskinenåle, der kan bruges til forskellige projekter og materialer. De er ens i kolben, dvs. at de passer til stort set alle symaskiner, der hvor de skal sættes op. Dem vi skal bruge i dette kursus er Universalnåle, Jerseynåle og en tvillingenål.

Synåle

Synåle kan blive nødvendige, når man for eksempel skal sy oplægninger i hånden, eller lukke noget foer af. Eller hvis du skal sy noget, der helst ikke må blive synligt.

Tråd

Der findes flere forskellige slags tråd til forskellige formål. Generelt for dem alle, er at de også findes i forskellige kvaliteter. Og hvis jeg må anbefale noget på det kraftigste, er det at du endelig ikke må spare på kvaliteten. Køb hellere lidt dyrere tråd, så du er sikker på at det er godt. Det gælder generelt al værktøjet til din syning. Jeg bruger amann sytråd til mine projekter.

Sakse og andre klippe og skæreredskaber

Når du skal klippe i stof, er det vigtigt at have en god skarp saks. Når du først har fået købt dig en stofsaks, så sørg endelig for at den ikke bliver brugt til andet, da det vil kunne gøre den sløv og træls meget hurtigt. Det er især vigtigt, hvis du skal klippe i finere og mere levende stoffer – så undgår du at rive dig selv i håret af frustration. ;) Andre klipperedskaber kan være en zigzag saks, der kan bruges til sømrumme, så de ikke trevler (så meget). Rigtig smart, hvis ikke du har en overlocker. Det kan også være rart at have en lille trådsaks til at ligge ved siden af din maskine, når du syer, til lige at klippe tråde af. En sidste ting er en rulleskærer. Den er dejlig, hvis du arbejder med levende stof, som for eksempel satin eller foerstoffer. Så kan du lægge stoffet fladt, og så bare skære mønsterdele ud, uden at skulle løfte stoffet. Super smart!

Andre redskaber, der kan være nyttige

Andre nyttige redskaber er: Kridt, målebånd og opsprætter som de vigtigste. Herefter er der karbonpapir samt en sporer, sømometer, og en rolovender. Der er mange ting, man kan samle sammen i løbet af sin sykarriere, men disse er de vigtigste.

AFVENTER AFVIKLING – Kig forbi gruppen “Love Your Craft” på facebook, for inspiration. Betaling er lukket ned hos Sy Nu.

>

Pin It on Pinterest